Żółwie na talerzu

4.5 (163 ocen)

  • 60 min

Wyglądają egzotycznie ,ale smakują całkiem swojsko:)

  • 60 min

Składniki:

  • 0,5kg mięsa mielonego,2jajka,sól ,pieprz, szczypta papryki słodkiej,ok.20 plastrów boczku parzonego,goździki lub pieprz ziarn. na oczy,parówki cienkie ok.10szt.
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żółwie na talerzu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • żółwie na talerzu 1. mięso,jajka i przyprawy wymieszać razem,ponacinać parówki na 4części i wetknąć do uformowanych w kształt żółwia korpusów ,głowy naciąć tylko na pół ,dodać oczy i cały korpus owinąć plastrami boczku.Zapiec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub folii alum. w temp.150-170'C ok.40min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować