Wiosenna zielona sałatka

4.5 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bomba witaminowa złożona z samych zielonych warzyw z dodatkiem sosu jogurtowo ziołowego.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 sałata rzymska
    3 łodygi selera naciowego
    1 długi ogórek
    pęczek grubego szczypioru (z dymki)
    pół pęczka koperku
    2 gałązki świeżego lubczyku
    mały jogurt naturalny
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wiosenna zielona sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę rzymską dokładnie umyć i porwać na mniejsze kawałki.
  • 2. Ogórka pokroić w półplasterki a seler naciowy w plasterki.
  • 3. Szczypior posiekać.
  • 4. Połączyć składniki.
  • 5. Koperek i lubczyk drobniutko posiekać i dodać do jogurtu. Doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować