Tradycyjny kotlet schabowy

3.33 (6 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Niekwestionowany król niedzielnego obiadu.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Plaster schabu
    Jajko
    Łyżka mąki
    Łyżka bułki tartej
    Sól, pieprz
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

3.33 (6 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Tradycyjny kotlet schabowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbić na cienki kotlet. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować