KOTLET SCHABOWY TRADYCYJNY

  • wyświetlono: 1986 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Schaboszczak raz...

ja
  • 4 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

- schab ( plastry): 4 sztuki
- Jajko: 1 sztuka
- bułka tarta: 0.5 szklanki
- sól, pieprz do smaku: 1 sztuka

Sposób przygotowania przepisu:

KOTLET SCHABOWY TRADYCYJNY

  • 1. Mięso opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Utłuc z obu stron, ale niezbyt cienko.Oprószyć solą i pieprzem, zostawić na 10-15 minut.
  • 2. Jaja rozbełtać z solą i pieprzem w głębokim talerzu. Na drugi talerz wysypać bułkę tartą. Panierować kotlety (najpierw jajko, potem bułka).
  • 3. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złocisty kolor.
    Jeśli smażę większą ilość, po każdym smażeniu zlewam tłuszcz i opłukuję patelnię.
  • 4. Kotlety można podać z ziemniakami (dla chętnych odrobina tłuszczu) i surówką z kiszonej kapusty.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

obiadkotletkuchnia polskakonkurs_karnawałschab plastry

Komentarze

Podobne przepisy

schabowe

Dodane przez: blondynkagotuje90

Kotlet schabowy z karkówki

Kotlet schabowy z karkówki zamiast...

kotlet

Dodane przez: Anitka0804

Kotlet schabowy z sosem pieczarkowym

Pyszne, soczyste tradycyjne kotlety...

Kotlet schabowy z ananasem i żurawiną

Dodane przez: Goszka

Kotlet schabowy z ananasem i żurawiną

Schabowy, ale nie taki zwykły,...

Kotlet schabowy a'la Sapieha

Dodane przez: Konto nieaktywne

Kotlet schabowy a’ la Sapieha

. Oryginalnie kotlet z czosnkiem...

Schabowy po parysku

Dodane przez: pao77

Kotlet schabowy po parysku

Schabowy w wykwintnym wydaniu....

Schabowy w ekstra panierce

Dodane przez: 30Kasia30

Kotlet schabowy w ekstra panierce

mega schabowy, namaczany w mleku...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE