KOTLET SCHABOWY TRADYCYJNY

4.5 (176 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Schaboszczak raz...

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - schab ( plastry): 4 sztuki
    - Jajko: 1 sztuka
    - bułka tarta: 0.5 szklanki
    - sól, pieprz do smaku: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlet schabowy tradycyjny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Utłuc z obu stron, ale niezbyt cienko.Oprószyć solą i pieprzem, zostawić na 10-15 minut.
  • 2. Jaja rozbełtać z solą i pieprzem w głębokim talerzu. Na drugi talerz wysypać bułkę tartą. Panierować kotlety (najpierw jajko, potem bułka).
  • 3. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złocisty kolor.
    Jeśli smażę większą ilość, po każdym smażeniu zlewam tłuszcz i opłukuję patelnię.
  • 4. Kotlety można podać z ziemniakami (dla chętnych odrobina tłuszczu) i surówką z kiszonej kapusty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

3.33 (6 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kotlet schabowy

To może cię zainteresować