Surówka z kiszonej kapusty z papryką i kiełkami rzodkiewki

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Surówka jest szybka w przygotowaniu, Zaskakuje też połączeniem smaku kapusty z kiełkami. Pamiętajmy jednak, że podstawą smacznej surówki jest dobra kapusta kiszona -NIE KWASZONA. To ona jest naturalnym probiotykiem i korzystnie wpływa na nasz układ trawienny.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • *150 gram kapusty kiszonej
    *ćwiartka dużego, słodkiego jabłka
    *3 łyżki kiełków rzodkiewki
    *1/4 papryki czerwonej
    *2 łyżki oleju lnianego
    *świeżo zmielony czarny pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona

Surówka z kiszonej kapusty z papryką i kiełkami rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko trzemy na tarce o grubych oczkach a paprykę kroimy w kostkę. Przekładamy do miski, dodajemy kapustę i kiełki. Dolewamy olej i doprawiamy pieprzem, dokładnie mieszamy.

Porady

Surówka pasuje do ryby.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Kiełki Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować