Śledzie w sosie musztardowym

4.5 (181 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Doskonale doprawione śledzie, dość pikantnie . Doskonałe jako posiłek lub przekąska, czy przystawka. Smaczne i szybkie do zrobienia.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg. płatów śledziowych
    1 szklanka odsączonej kukurydzy z puszki
    1 spora cebula czerwona
    2 łyżki musztardy francuskiej
    3 łyżki musztardy stołowej
    3 łyżki jogurtu greckiego
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przekąski

Śledzie w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Płaty śledzia zalewam wodą i pozostawiam na 2 godziny do wymoczenia. Po tym czasie śledzie osączam, kroję w paski. Do śledzi dodaje kukurydzę, cebulę pokrojoną w pół plasterki, obie musztardy, jogurt, pieprz, mieszam. Pozostawiam w lodówce chociaż na 2 godziny, aby smaki dobrze się połączyły. Najlepiej gdy stoją przez noc, smaki są najlepiej połączone.

Porady

Sałatkę podaję na plasterkach cytryny i cebuli.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Sałata Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować