Skrzydełka w miodzie i keczupie

4.5 (197 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane skrzydełka zawsze znajdą uznanie naszych najbliższych. Dzieci, tak i dorośli przepadają za smacznym sosem i delikatnym mięsem.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg. skrzydełek kurcząt
    3 łyżki miodu
    3 łyżki keczupu
    1 łyżka przyprawy do mięs
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki oleju
    Dodatkowo:
    naczynie do zapiekania
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka w miodzie i keczupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Skrzydełka myję, osuszam, polewam miodem, olejem, keczupem i posypuję przyprawą do mięs. Cebulę i czosnek obieram, kroję w plasterki, posypuję skrzydełka, mieszam. Całość piekę, bez przykrywania 1 godzinę w temp. 180 stopni, od czasu do czasu polewam wytworzonym sosem.

Porady

Skrzydełka podaję z przysmażanymi ziemniakami i sałatką z pomidorów. Całość posypuję pokrojonym szczypiorkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód Skrzydełka Ketchup

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować