RYŻOWY PUDDING AWOKADO-BANAN-KAKAO

4.5 (163 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Zapewniam, że nigdy nie jedliście tak kremowego, tak delikatnego, tak aksamitnego puddingu! Ryżowy pudding awokado-banan-kakao!

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 banan
    50ml wody
    200ml mleka ryżowego
    1/2 miękkiego awokado
    1 łyżka gorzkiego kakao
    3 łyżki płatków ryżowych
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ryżowy pudding awokado-banan-kakao - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko ryżowe i wodę wlać do rondelka, zagotować. Banana obrać i pokroić w cienkie plasterki. Do gotującego się mleka z wodą dodać płatki ryżowe oraz banana, zmniejszyć ogień, gotować, co jakiś czas mieszając, aż płatki ryżowe zgęstnieją (około 10 minut). Gotowe płatki ryżowe zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Awokado obrać ze skórki. Ostudzone płatki ryżowe podzielić na dwie części. Do pierwszej dodać awokado, zblendować. Przełożyć do miseczki. Do drugiej części płatków dodać kakao, zblendować. Gdy obie masy będą już gotowe, nakładać naprzemiennie do miseczki, delikatnie zamieszać. Schłodzić w lodówce przez minimum 30 minut. Po tym czasie podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować