Ryż z jabłkami

5 (149 ocen)

  • 25 min

Prosta, smaczna i szybka potrawa z czasów dzieciństwa :)

  • 25 min

Składniki:

  • - 6 jabłek
    - 2 torebki ryżu
    - sól
    - cukier
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ryż z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na małe kawałki.
    2. W osolonej wodzie, ugotuj ryż, zgodnie z czasem podanym na opakowaniu.
    3. Jabłka przenieś do garnka, postaw na gazie i dodaj trochę wody, aby
    w czasie prażenia nie przypaliły się, dopraw cukrem (ilość w zależności od tego, jak słodkie są nasze jabłka). Co jakiś czas mieszaj. Gdy jabłka się uprażą, ponownie spróbuj i jeżeli nie będą wystarczająco słodkie, dopraw je cukrem.
    4. Gdy ryż będzie gotowy wyłóż go na talerze i podaj z jabłkami.
    Smacznego!!!


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować