Ryż z jabłkami

  • wyświetlono: 1403 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 2

Ryż z jabłkami to jedno z tych dań, które kojarzy mi się z dzieciństwem, jako najlepsze danie pod słońcem. Podawany w różnych wersjach, jako mały deser, czasem jako obiad na słodko. Ryż z jabłkami to danie lekkostrawne, najlepsze na gorąco. Gdy go przygotowujemy w domu pięknie pachnie duszonymi jabłkami i cynamonem.

AnetaJ
  • 2 porcje
  • 1min
  • Łatwy

Składniki

1 woreczek ryżu (100g)
2-3 jabłka
Cynamon
Miód (lub cukier)
Cukier waniliowy
Sól

Sposób przygotowania przepisu:

Ryż z jabłkami

  • 1. Ryż przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
    Jabłka obrać, pokroić w kostkę i przełożyć do garnka. Na dno wlać troszkę wody, przykryć i dusić parę minut, do chwili aż jabłka będą miękkie. Następnie dodać ugotowany wcześniej ryż, miód lub cukier, cynamon oraz cukier waniliowy (opcjonalnie). Wymieszać i podać.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ryżsezonowe przysmakicynamonjabłkaDeserw kilka chwilpodwieczorektania kuchniaryż z jabłkamiprosty przepiszdrowy deserciepłe śniadaniedla mamy karmiącej

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczone słupki z cukinii

Dodane przez: a_sad07

Pieczone słupki z cukinii

Przepyszna, prosta przekąska, idealna...

szasz

Dodane przez: Habibi Chi

Szaszłyki z ciasta francuskiego

Bardzo efektowny i smaczny sposób...

Tortille z pastą z tuńczyka

Dodane przez: czarrna

Tortille z pastą z tuńczyka

Na przekąskę częstuję zawijaskami...

Koreczki, kanapki z tortilli

Dodane przez: zandero99

Kanapki z tortilli

Pomysł na urozmaicenie śniadania...

Rolada warzywna z pieczarkami i filetem z kurczaka

Dodane przez: Aleksandra J

Rolada warzywna z pieczarkami i piersią z...

Warzywna rolada z pieczarkami i...

Roladki

Dodane przez: maalikaa

Roladki z cukinii z kurczakiem

Dziś polecam fajną sezonową przystawkę,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE