Kurczak na sałatce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Mięso przekroić na pół, tak aby uzyskać dwa filety. Przełożyć do miski, dodać olej i przyprawy, marynować ok. 20 min.
2.Ogórka obrać, z papryki usunąć gniazda nasienne, pomidory, rzodkiewkę i sałatę umyć. Ogórka, paprykę, rzodkiewkę pokroić w małą kostkę,
a pomidory na półksiężyce. Przygotować sos sałatkowy, zgodnie
z przepisem na opakowaniu.
3.Mięso wyjąć i przełożyć do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego masłem, zapiekać w temperaturze 180 stopni przez około 30 min, aż mięso będzie upieczone i zrumienione.
4.Na talerze układać kolejno: sałatę, ogórka, paprykę, rzodkiewkę i polać je sosem sałatkowym. Mięso przekroić na kilka kawałków i ułożyć na sałacie, pomiędzy włożyć ser mozzarella pokrojony na plastry, wokół przyprawy ułożyć kawałki pomidora, całość udekorować pieprzem. Smacznego!!!
Komentarze