Kurczak na sałatce

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Taka potrawa świetnie nada się na romantyczną kolację we dwoje.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Składniki (dla 2 osób):
    - podwójna pierś z kurczaka
    - opakowanie sera mozzarella
    - 2 pomidory
    - sałata lodowa
    - ogórek długi
    - czerwona papryka
    - rzodkiewka
    - sos sałatkowy grecki
    - olej
    - przyprawy: przyprawa do kurczaka, bazylia, zioła prowansalskie, przyprawa typu kucharek, czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak na sałatce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przekroić na pół, tak aby uzyskać dwa filety. Przełożyć do miski, dodać olej i przyprawy, marynować ok. 20 min.
  • 2. Ogórka obrać, z papryki usunąć gniazda nasienne, pomidory, rzodkiewkę i sałatę umyć. Ogórka, paprykę, rzodkiewkę pokroić w małą kostkę,
    a pomidory na półksiężyce. Przygotować sos sałatkowy, zgodnie
    z przepisem na opakowaniu.
  • 3. Mięso wyjąć i przełożyć do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego masłem, zapiekać w temperaturze 180 stopni przez około 30 min, aż mięso będzie upieczone i zrumienione.
  • 4. Na talerze układać kolejno: sałatę, ogórka, paprykę, rzodkiewkę i polać je sosem sałatkowym. Mięso przekroić na kilka kawałków i ułożyć na sałacie, pomiędzy włożyć ser mozzarella pokrojony na plastry, wokół przyprawy ułożyć kawałki pomidora, całość udekorować pieprzem. Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować