Kotlety z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. 9 jajek gotujemy na twardo, w międzyczasie kroimy szynkę w małą kostkę, ser żółty ścieramy na tarce o małych oczkach, a szczypiorek siekamy.
2. Jajka obieramy i w całości ścieramy na tarce o dużych oczkach, do jajek dodajemy szynkę, ser, szczypiorek, surowe jajko i bułkę tartą, doprawiamy przyprawami do smaku. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.
3. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety z obu stron na rumiany kolor. Wykładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć go z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Porady
Przy smażeniu kotletów należy zwrócić uwagę na to, aby dobrze przypiekły się z jednej strony, wtedy łatwiej przewrócimy je na drugą stronę.
Komentarze