rosół z dzikiej kaczki

5 (1 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 4 osób

Dzikie ptactwo idealnie smakuje w rosole z szafranem

  • 4 godz.
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 dzika kaczka (oskubana, oczyszczona)
    1 duży por
    1 przypalona cebula
    1 mały seler
    4 marchewki
    2 pietruszki
    4 pomidorki
    3 liście laurowe
    kilka ziaren ziela angielskiego
    kilka ziaren zielonego pieprzu
    kilka ziaren czarnego pieprzu
    kilka ziaren kolendry
    szczypta szafranu
    kawałek imbiru (plasterek)
    kawałek kurkumy (mały, cienki plasterek)
    zimna woda
    sól
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Rosół z dzikiej kaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wymoczoną kaczkę (pozbywamy się zakrzepów) wraz z podrobami układamy w garnku
    wkładamy warzywa,wsypujemy przyprawy, zalewamy zimną wodą do pokrycia kaczki i warzyw, ustawiamy na małym ogniu tak by "mrugało"

Porady

taki rosół najlepszy jest z domowym makaronem, którego zawsze jakąś paczkę mam od Mamy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować