Roladki z udek kurczaka z fetą

4.5 (193 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Udka kurczaka faszerowane serem feta i suszonymi pomidorami, to doskonała część obiadu. Na pewno każdemu posmakują. Wystarczy jeszcze np. dodać sałatę z sosem czosnkowym i gotowe. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • •8 udek kurczaka bez skóry i bez kości ok. 1 kg
    •250 g sera feta
    •16 kawałków suszonych pomidorów
    •zioła prowansalskie
    •świeże listki bazylii
    •pieprz czarny świeżo mielony
    •sól do smaku
    •olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki

Roladki z udek kurczaka z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zawinięte w serberko mięso 1. Mięso dokładnie oczyścić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Każde udko ładnie rozłożyć i jeśli jest taka potrzeba ponacinać, żeby miało większą powierzchnię. Posolić, ale ostrożnie, bo ser feta jest słony i posypać czarnym pieprzem, a także szczyptą ziół prowansalskich. Ser feta pokroić na osiem części, a suszone pomidory w małe kawałki. Na każdym kawałku mięsa układać ser, pomidory i po listku świeżej bazylii.

    Każdy kawałek mięsa zwijać w rolkę i układać na kawałku foli spożywczej posmarowanej olejem rzepakowym. Zawijać pakieciki. Na suchej patelni obsmażyć mięso w folii i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 30 min. Później lekko przestudzić.

    Roladki wyjąć ze sreberka i podawać ciepłe.

    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować