REWOLUCYJNE CIASTO NA PIEROGI

4.5 (154 ocen)

  • 15 min

Przepis ten pochodzi z programu "Kuchenne rewolucje". Jest rewelacyjny! Ciasto mięciutkie i elastyczne.

  • 15 min

Składniki:

  • - 0,5 kg mąki pszennej
    - 1 jajko
    - łyżeczka soli
    - 1/4 szkla oleju
    - gorąca woda (ok1,5 szkl)
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Ciasto na pierogi

Rewolucyjne ciasto na pierogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wysypujemy na stolnicy, robimy wgłębienie, wbijamy jajko, dodajemy sól, olej, wlewamy wodę. Wyrabiamy ciasto, wody dodajemy ile zabierze.
  • 2. Wstawiamy wodę do gotowania pierogów, przykrywamy garnek głebokim talerzem obiadowym.
  • image-1i0cxx2 3. Ciasto nakrywamy gorącym talerzem, przykrywamy ściereczką kuchenną, zostawaimy aż talerz wyziębnie.
  • 4. Ciasto wałkujemy, wykrawamy szklanką koła, dajemy farsz, lepimy pierogi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować