Ciasto na pierogi

  • wyświetlono: 2032 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Zawsze gdy robię pierogi korzystam z tego przepisu. Ciasto wychodzi idealne, elastyczne, szybko się wyrabia.

  • 4 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

1/2 kg mąki pszennej
1 jajko
1/2 płaskiej łyżeczki soli
1/4 szklanki gorącego mleka
3/4 szklanki letniej wody

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto na pierogi

  • 1. Do mąki dodajemy sól, wbijamy jajko i wlewamy wodę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Na końcu wlewamy gorące mleko i wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto.

Porady

Ja wyrabiam ciasto na pierogi za pomocą robota kuchennego, ale jeśli ktoś wyrabia ręcznie na stolnicy , należy uważać, żeby nie oparzyć się gorącym mlekiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciasto na pierogipotrawy mączne

Komentarze

Podobne przepisy

Ciasto na pierogi

Dodane przez: Konto nieaktywne

Ciasto na pierogi

Smaczne i miękkie ciasto na pierogi.

PIEROGI Z MIĘSEM ( + najlepsze ciasto na pierogi! )

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Pierogi z mięsem i najlepsze ciasto na pierogi

Mój sposób na perfekcyjne pierogi...

ciasto na pierogi

Dodane przez: AnnaKoziel

Ciasto na pierogi i uszka

Miękkie i elastyczne ciasto na...

nietypowe ciasto na pierogi

Dodane przez: aniap21

nietypowe ciasto na pierogi

z tego ciasta pierogi robil okrasa...

image-0iw8qm7

Dodane przez: Magster

Ciasto na pierogi

Przepis na to ciasto powstał na...

Pierogi z mięsem

Dodane przez: ewaeu

Pierogi z mięsem - najlepsze ciasto na pierogi

Pierogi z mięsem, to wynikowe danie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE