TARTA MALINOWA Z MASCARPONE

4.5 (183 ocen)

  • 2 godz.

Pyszna tarta bez pieczenia.

  • 2 godz.

Składniki:

  • CZEKOLADOWY SPÓD:
    - 350 g ciasteczek typu markizy z nadzieniem czekoladowym
    - 50 g czekolady deserowej
    - 50 g masła

    KREM Z MASCARPONE:
    - 300 g śmietany kremówki
    - 250 g serka mascarpone
    - 1 łyżka cukru pudru
    - 200 g białej czekolady

    DODATKOWO:
    - maliny do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery

Tarta malinowa z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1hdncwc 1. Ciasteczka wkładamy do woreczka foliowego i rozbijamy je wałkiem, następnie wkładamy je do misy blendera, dorzucamy masło oraz rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę deserową. Wszystko razem blendujemy, do powstania jednolitej masy.
    Dno formy do tarty wykładamy papierem, boki delikatnie natłuszczamy.
    Formę wylepiamy powstałą masą, dociskając ją.
  • image-0c3nt5m 2. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy.
    Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone i wystudzoną czekoladę, mieszamy.
    Gotową masę wykładamy na przygotowany spód, wyrównujemy, wierzch dekorujemy malinami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować