Pulpety z warzywami i pieczarkami

5 (192 ocen)

  • 30 min

Idealna na obiad, z tych składników wychodzi wiele porcji

  • 30 min

Składniki:

  • 800 g mięsa mielonego
    1 kg pieczarek
    4 duże cebule
    4 papryki
    Garść ugotowanej fasolki szparagowej
    pół słoiczka koncentratu pomidorowego
    1 ketchup pikantny - dodajemy według uznania
    olej do smażenia
    sól,pieprz

Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Pulpety z warzywami i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso należy przyprawić jak na mielone, formujemy małe kulki i smażymy na patelni. W garnku na oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w talarki,gdy się zeszkli dodajemy pieczarki. Gdy woda wyparuje dodajemy paprykę pokrojoną w paski. Dusimy, nie można doprowadzić do rozgotowania papryki. Dodajemy koncentrat i ketchup - według uznania,należy spróbować. Przyprawiamy solą i pieprzem.Na koniec dodajemy ugotowaną wcześniej fasolkę i kulki z mięsa.Chwilę gotujemy razem

Porady

Można dodać dodatkowo inne warzywa.Najlepiej smakuje na drugi dzień,gdy smaki się połączą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować