Pulpety w sosie pieczeniowym

4.5 (159 ocen)

  • 25 min

Pyszne i szybkie danie.

  • 25 min

Składniki:

  • 300 g mięsa mielonego,
    sól,
    pieprz,
    łyżeczka posiekanej cebuli,
    szczypta czosnku granulowanego,
    pół łyżeczki gładkiej musztardy,
    kawałek namoczonej bułki,
    bułka tarta,
    1 jajko,
    pół łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego,
    300 ml sosu pieczeniowego jasnego (może być z torebki)





Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Pulpety w sosie pieczeniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Wszystkie składniki oprócz bułki i jajka dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok. 30 min. Następnie dodajemy odciśnięta bułkę oraz jajko i wyrabiamy na gładką masę. Gdyby masa była zbyt rzadka można dodać bułki tartej. Formujemy pulpety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy.
    Sos podgrzewamy ewentualnie przygotowujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu i wkładamy do niego pulpety.

Porady

Pulpety można przygotować dzień wcześniej i podgrzać je następnego dnia wraz ze sosem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować