Pulchne koltelty z fileta kurczaka w cebulowo majonezowej panierce z nutką czosnkową

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

smacznie:)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójny średniej wiekości filet kurczaka
    2 jaja
    5 łyżek mleka
    5 łyżek mąki maki
    1 łyzeczka majonezu
    1/3 łyżeczki soli
    1 duża cebula
    pieprz czarny świezo zmielony
    papryka mielona do smaku
    czosnek granulowany do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Dodatki

Pulchne koltelty z fileta kurczaka w cebulowo majonezowej panierce z nutką czosnkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety pokroić w kostkę , oprószyć sola i pieprzem i i schłodzic w lodówce przez około 20-30 minut.
    Żółtka oddzielić od białek.
    Żółtka zmiksować z mlekiem, mąką , majonezem i przyprawami.
    Cebulę posiekać drobno , dodać do ciasta, wymieszać.Na koniec dodac ubita na sztywno pianę z białek.
    Mięso wrzucić do ciasta, delikatnie wymieszać i kłaść łyżka porcję na rozgrzany olej , smazyć z obu stron na rumiano .
    Po usmazeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego:)

Porady

JESLI CIASTO JEST ZA RZADKIE DODAJ WIĘCEJ MĄKI

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować