filety z kurczaka w cebulowo - czosnkowej panierce

4.5 (171 ocen)

  • 20 min

Danie jest tanie, pyszne, posmakuje każdemu :) Można zrobić je w wersji ostrej (polecam) :)

  • 20 min

Składniki:

  • 1 duży lub dwa małe filety z kurczaka
    ulubiona przyprawa do kurczaka
    ciasto:
    2 jaja
    0,5 szklanki mleka
    1 szklanka mąki pszennej
    1/3 łyżeczki soli
    1 płaska łyżeczka słodkiej papryki ( ja dałam na pół z ostrą)
    1 duża cebula
    3 - 4 ząbki czosnku
    pieprz czarny lub cayenne (dałam 1/5 łyżeczki)
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety z kurczaka w cebulowo - czosnkowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć, pokroić w małą kosteczkę, oprószyć przyprawą, wymieszać, wstawić do lodówki na 30 - 60 minut.
    Jaja zmiksować z mlekiem, mąką i przyprawami.
    Cebulę posiekać, czosnek zmiażdżyć, dodać do ciasta, wymieszać.
    Mięso wrzucić do ciasta, wymieszać, na rozgrzany olej kłaść niewielkie porcje ciasta, smażyć pod przykryciem na średnim ogniu na złoto, odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z ziemniakami, ryżem i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek Filet z kurczaka Panierka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować