Potrawka z ziemniaków i kiełbasy

4.5 (195 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis z kuchni greckiej ugotowany przez nas podczas tegorocznych wakacji na Krecie. Więcej dań powstałych podczas tego wyjazdu znajdziecie tutaj: http://grumko.blox.pl/strony/kreta01.html

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kiełbasa (najlepiej wołowa, pokrojona w plasterki): 50 dekagramów
    - ziemniaki (pokrojone w kostkę): 75 dekagramów
    - cebula (posiekana): 1 sztuka
    - zielona papryka (pokrojona w kostkę): 1 sztuka
    - pomidory (pokrojone w kostkę): 3 sztuki
    - białe wytrawne wino: 0.5 szklanki
    - oliwki: 0.75 szklanki
    - oregano: 1 łyżka
    - koperek: 2 łyżki
    - natka pietruszki: 2 łyżki
    - woda: 1 szklanka
    - oliwa: 2 łyżki
    - sól i pieprz (do smaku): 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Potrawka z ziemniaków i kiełbasy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oliwie podsmażyć cebulę i paprykę. Dodać kiełbaskę i chwilę razem przesmażyć. Dodać ziemniaki, pomidory. Podlać winem i wodą. Przykryć i dusić do miękkości. Dodać oregano, koperek, natkę. Doprawić solą i pieprzem. Dodać oliwki. Chwilę razem poddusić. Podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować