Polewa czekoladowa

4.49 (159 ocen)

  • 15 min

Klasyczna, prosta polewa czekoladowa. Pięknie zastyga na cieście, nie jest jednak zbyt twarda, także również ładnie się kroi. Można także za pomocą strzykawki lub szprycy dobrze zastygniętą polewą „rysować” na ciastach dowolne obrazki i/lub napisy.Polecam gorąco !!!

  • 15 min

Składniki:


  • 1/2 kostki masła
    1/2 szkl. cukru pudru
    1 łyżki mleka
    2 łyżki kakao
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

4.49 (159 ocen)

Zobacz również:

Desery

Polewa czekoladowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na polewę wrzucamy do rondelka, podgrzewamy na wolnym ogniu, ciągle mieszając. Nie wolno dopuścić do zagotowania polewy. Kiedy wszystkie składniki się rozpuszczą i połączą w jednolitą kakaową masę, należy rondelek zdjąć z ognia. Przestudzoną i tężejącą polewą ozdabiamy ciasta/torty.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować