Placuszki drobiowo-szpinakowe

4.5 (200 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kiedy mam filet z kurczaka i brakuje mi chęci na rozbijanie tradycyjnych kotletów, robię takie oto placuszki :) Są one równie smaczne i doskonałe na niedzielny obiad.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na około 16 sztuk:
    500 g fileta z kurczaka
    100 g sera żółtego
    50 g szpinaku (świeżego)
    2 łyżki koperku posiekanego
    4 łyżki szczypiorku posiekanego
    30 g siemienia lnianego
    2 jajka
    50 g mąki ziemniaczanej (3 duże łyżki)
    100 g majonezu (2 duże łyżki)
    50 g musztardy miodowej Roleski (2 duże łyżeczki)
    1/2 łyżeczki przyprawy do dań Kucharek
    1/2 łyżeczki kurkumy
    pieprz czarny mielony
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Majonez Ser

Placuszki drobiowo-szpinakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Siemię lniane prażymy na suchej patelni. Filet z kurczaka i ser żółty kroimy w kostkę, przekładamy do miski.
  • 2. Wbijamy jajka, dodajemy majonez, musztardę, kurkumę, siemię lniane, mąkę, przyprawiamy Kucharkiem i pieprzem, dokładnie mieszamy.
  • 3. Wkładamy na noc do lodówki. Na drugi dzień dodajemy do mięsa szpinak, koperek, szczypiorek, mieszamy.
  • 4. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować