Placuszki z brzoskwinią i bananami

4.49 (197 ocen)

  • 30 min

Pyszna alternatywa dla racuchów z jabłkami. Idealne na śniadanie, kolacje i deser

  • 30 min

Składniki:

  • 1 jajko
    3 łyżki cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 szklanki mąki
    1 szklanka mleka
    2 banany
    2 brzoskwinie
    cukier wanilinowy
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki

Placuszki z brzoskwinią i bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce obrać i pokroić w małe kawałki. Do miski wbić jajko, dodać cukier, cukier wanilinowy i ubić aż powstania puszysta masa. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Mieszać do połączenia się składników. Dodać owoce, jeszcze raz zamieszać. Na patelni rozgrzać olej, łyżką wykładać niewielkie placki, piec na rumiano z obu stron.

Porady

Jeśli nie ma sezonu na brzoskwinie można ograniczyć się do samych bananów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Brzoskwinie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować