• 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Przekąski na podróż

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto:
    25 dkg mąki pszennej
    3/4 szklanki wody
    2-3 dkg drożdży
    1 łyżeczka soli
    1/2 łyżeczki cukru
    1 łyżka oleju
    dodatki:
    ketchup
    10 dkg sera żółtego
    25 dkg pieczarek
    sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pizzerinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże i cukier dodać do ciepłej wody, wymieszać i odstawić do spienienia. Do misy robota wsypać mąkę, wlać drożdże wolej, wsypać sól i wyrobić gładkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na około godzinę. Pieczarki pokroić i podsmażyć do odparowania wody, doprawić. Ciasto rozwałkować na grubość około 1 centymetra, wykroić średniej wielkości krążki. Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy posmarować ketchupem, nałożyć po łyżce pieczarek, posypać tartym żółtym serem, papryką i ziołami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 25 minut. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować