Pierś kurczaka z boczkiem i żółtym serem

4.5 (172 ocen)

  • 30 min

Piekielnie dobre, lekko pikantne, soczyste piersi z kurczaka z serem, owinięte chrupiącym boczkiem, podane na sałatce z roszponki z dodatkiem białej rzepy, papryczek chili i pomidorków koktajlowych z dresingiem na bazie oleju lnianego.

  • 30 min

Składniki:

  • Filet z piersi kurczaka
    Opakowanie boczku w plastrach
    ser żółty
    opakowanie roszponki
    papryczki chili
    pomidorki koktajlowe
    biała rzepa
    olej lniany
    sok z cytryny
    przyprawy według uznania
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś kurczaka z boczkiem i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zawijasy 1. Filet kroimy wzdłuż na dwie równe połowy. Przyprawiamy mięsko według własnego gustu...moje zawijasy są lekko pikantne. Układamy ser i zawijamy plastrami boczku na krzyż.
  • I do pieca. 2. Tak przygotowane roladki obsmażamy na patelni, po czym przekładamy na blaszkę i pieczemy w piekarniku 180 stopni termoobieg na jakieś 15 minut, aż boczek pięknie się zarumieni, a pierś dopiecze.
    Opakowanie roszponki wykładamy do misy i skrapiamy ją sokiem z cytryny i olejem lnianym.Warzywa drobno kroimy, przyprawiamy, mieszamy i gotowe. Pyszne wiosenne danie w kilka chwil. Smacznego !!!!

Porady

Ostrożnie z solą, gdyż boczek sam w sobie jest już dość słony !!!!!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować