2 kg pomidorów
2 średnie cebule
papryczka chili
4 ząbki czosnku
Przyprawy do smaku.....
pieprz ziołowy, zioła prowansalskie, oregano, papryka słodka , sól i pieprz, cukier
oliwa z oliwek do smażenia
Sposób przygotowania przepisu:
KETCHUP PALCE LIZAĆ
1.
Pomidory na początku należy sparzyć i obrać ze skórki. Wykroić szypułki i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę , paprykę i czosnek siekamy i wrzucamy na rozgrzaną oliwę. Chwilę podsmażamy i dodajemy pomidory i przyprawy. Dusimy wszystko aż pomidory się rozgotują i miksujemy wszystko blenderem. Doprawiamy już ostatecznie do smaku i tak długo redukujemy sos aż uzyska żądaną konsystencję.
2.
Do wyparzonych słoików nakładamy ketchup, szczelnie zamykamy i pasteryzujemy ok. 15 minut. Cieszymy się własnym domowym ketchupem. SMACZNEGO :)
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze