kotlety mielone z kurczaka z boczkiem i żółtym serem

4.47 (167 ocen)

  • 30 min

Przepyszne, aromatyczne, niedrogie :)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 średnie filety z kurczaka
    200 gramów wędzonego boczku
    200 gramów sera żółtego startego na dużych oczkach
    przyprawa do kurczaka
    1 kajzerka namoczona w mleku i odciśnięta
    1 jajo
    1 mała cebula
    sól (niewiele)
    czarny pieprz
    bułka tarta do obtaczania kotletów
Wystaw ocenę:

4.47 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Kotlety mielone z kurczaka z boczkiem i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z kurczaka zmielić w maszynce na największych oczkach razem z odciśniętą bułeczką i boczkiem.
    Do masy dodać jajo, przyprawy, pokrojoną drobno cebulę, dokładnie wyrobić, następnie wsypać ser, ponownie wymieszać.
    Z masy odrywać niewielkie kawałki, formować kotlety, obtaczać w bułce tartej.
    Smażyć na oleju na złoto.

Porady

Kotlety smakują doskonale zarówno z ziemniakami, frytkami, ryżem lub makaronem i ulubioną surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować