Pierś z kurczaka zapiekana z serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka kroimy jak na na schabowe tylko grubsze plastry delikatnie rozbijamy. Obsypujemy vegetą i przyprawą do kurczaka ,i smażymy na oleju po kilka minut z każdej strony aż do zrumienienia się. Cebulę pokroić w półplasterki i na osobnej patelni podsmażyć na złoty kolor z dodatkiem masła, dodać oregano i pieczarki pokrojone w półplasterki,doprawić solą,pieprzem i razem usmażyć.
Cebulę pokroić w półplasterki i na osobnej patelni podsmażyć na złoty kolor z dodatkiem masła, dodać oregano i pieczarki pokrojone w półplasterki,doprawić solą,pieprzem i razem usmażyć.
Obsmażone piersi z kurczaka wyłożyć do naczynia do zapiekania,na każdą położyć porcję pieczarek z cebulą,posmarować jedną łyżką majonezu i posypać obficie startym żółtym serem.Wierzch posypać świeżą natką pietruszki. Przykryć folią aluminiową i przed samym podaniem wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni. Zapiekać ok.15 minut. Podawać zaraz po wyciągnięciu z piekarnika.
Komentarze