Pierś z kurczaka zapiekana z serem żółtym

4.49 (177 ocen)

  • 60 min

Bardzo soczysta pierś z kurczaka z serem inaczej smakuje jak zwykły schab.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    20 dkg pieczarek
    20 dkg sera żółtego
    4 łyżki majonezu
    1 cebula
    oregano
    sól, pieprz
    świeża natka pietruszki
    vegeta
    przyprawa do kurczaka
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.49 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka zapiekana z serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka kroimy jak na na schabowe tylko grubsze plastry delikatnie rozbijamy. Obsypujemy vegetą i przyprawą do kurczaka ,i smażymy na oleju po kilka minut z każdej strony aż do zrumienienia się. Cebulę pokroić w półplasterki i na osobnej patelni podsmażyć na złoty kolor z dodatkiem masła, dodać oregano i pieczarki pokrojone w półplasterki,doprawić solą,pieprzem i razem usmażyć.
    Cebulę pokroić w półplasterki i na osobnej patelni podsmażyć na złoty kolor z dodatkiem masła, dodać oregano i pieczarki pokrojone w półplasterki,doprawić solą,pieprzem i razem usmażyć.
    Obsmażone piersi z kurczaka wyłożyć do naczynia do zapiekania,na każdą położyć porcję pieczarek z cebulą,posmarować jedną łyżką majonezu i posypać obficie startym żółtym serem.Wierzch posypać świeżą natką pietruszki. Przykryć folią aluminiową i przed samym podaniem wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni. Zapiekać ok.15 minut. Podawać zaraz po wyciągnięciu z piekarnika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować