Piegusek z białek

4.5 (167 ocen)

  • 20 min

kiedy zostają jakies białka

  • 20 min

Składniki:

  • 1,5 szkl białek ok 400 ml
    250 g margaryny
    1 szkl cukru
    1 szkl maku
    2 łyżeczki proszku do pieczenia aromat
    cukier wanilinowy
    1,5 szkl mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Piegusek z białek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na pianę, dodać cukier i cukier wanilinowy, ubić do rozpuszczenia cukru, dodać mak , mąkę proszek do pieczenia i rozpuszczoną margarynę. Wylać ciasto w nasmarowaną blaszkę lub w dwie keksówki. Piec w temp 180 st ok 50 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować