Penne z kaniami w sosie śmietanowym

4.46 (201 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kochamy grzyby, a te chyba szczególnie. Przede wszystkim normalnie smażone w bułce tartej

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g makaronu penne
    2 duże kanie
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka masła
    1 łyżeczka suszonego lubczyku
    2 łyżki słodkiej śmietany 18%
    300-350 ml wrzącej wody
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.46 (201 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Penne

Penne z kaniami w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Penne z kaniami w sosie śmietanowym 1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy.

    Cebulę siekamy podsmażamy na rozgrzanym maśle, dodajemy oczyszczone i pokrojone na 3-4 cm paski, grzyby. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, oprószamy solą i pieprzem. Zalewamy wrzącą wodą, dusimy pod przykryciem 20-25 min. Następnie dodajemy śmietanę, dokładnie łączymy, wrzucamy lubczyk, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Redukujemy do ulubionej konsystencji (na wolnym ogniu, nie dopuszczając do wrzenia).
    Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie łączymy.
    Podajemy od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kanie Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

4.19 (412 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem

To może cię zainteresować