Papryka faszerowana mięsem, ryżem i warzywami

4.49 (185 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Każdego lata obowiązkowo na obiad - świeża papryka z mięsem i warzywami.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże papryki,
    2 saszetki ryżu,
    800 g mięsa mielego wieprzowo - wołowego
    cuknia,
    marchewka,
    cebula,
    pomidor,
    jajko,
    łyżeczka słodkiej papryki,
    majeranek, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (185 ocen)

Papryka faszerowana mięsem, ryżem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy 2 minuty krócej niż na instrukcji na opakowaniu.
  • 2. Cebulę kroimy w większą kostkę i smażymy.
    Osobno smażymy mięso mielone, które doprawimy solą, pieprzem, majerankiem oraz papryczką.
    Marchewkę obieramy i wraz z cukinią ścieramy na grubych oczkach.
    Pomidora należy sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
  • 3. Z papryki należy odkroić górę i wyczyścić.
    Mieszamy składniki farszu: mięso, ryż, marchewkę, cukinię, pomidor, jajko.
    Napełniamy papryki.
  • 4. Pieczemy około 30-40 minut w temp. 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować