Papryka faszerowana mięsem i ryżem

4.5 (200 ocen)

  • 60 min

Zapraszam na prosty przepis na paprykę faszerowaną mięsem i ryżem.

  • 60 min

Składniki:

  • kilka sztuk papryk czerwonych i żółtych
    500 g mielonego mięsa
    torebka ugotowanego ryżu
    jajko
    cebula
    sól, pieprz
    żółty ser
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Papryka faszerowana mięsem i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, posiekaną w kosteczkę cebulą i ugotowanym ryżem.
    Doprawić solą i pieprzem.
    Paprykom odciąć wierzch, wydrążyć gniazda nasienne i uzupełnić środki farszem.
    Wierzch farszu posypać startym serem żółtym i dodać natkę pietruszki.
    Włożyć papryki do naczynia żaroodpornego, nałożyć paprykom wierzch.
    Zapiekać w 180 st.C. przez 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować