Papryka faszerowana mięsem i ryżem

  • wyświetlono: 3430 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na prosty przepis na paprykę faszerowaną mięsem i ryżem.

dusia mala
  • 60min

Składniki

kilka sztuk papryk czerwonych i żółtych
500 g mielonego mięsa
torebka ugotowanego ryżu
jajko
cebula
sól, pieprz
żółty ser
natka pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Papryka faszerowana mięsem i ryżem

  • 1. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, posiekaną w kosteczkę cebulą i ugotowanym ryżem.
    Doprawić solą i pieprzem.
    Paprykom odciąć wierzch, wydrążyć gniazda nasienne i uzupełnić środki farszem.
    Wierzch farszu posypać startym serem żółtym i dodać natkę pietruszki.
    Włożyć papryki do naczynia żaroodpornego, nałożyć paprykom wierzch.
    Zapiekać w 180 st.C. przez 40 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsozdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadsezonowe_przysmakipapryka faszerowana mięsem papryka
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-0tj4hxu

Dodane przez: monika016

Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem

Zapiekana papryka, po brzegi wypchana...

Cukinia faszerowana mięsem i ryżem

Dodane przez: anemon

Cukinia faszerowana mięsem i ryżem

Tradycyjnie faszerowana mięsem...

Papryka faszerowana

Dodane przez: Jola66

Papryka faszerowana ryżem, mięsem i kurkami

Paprykę faszerowaną wykonał od...

faszerowane papryki

Dodane przez: agarybak76

Papryka faszerowana kurczakiem i ryżem

Smaczne i pożywne danie według...

Papryka z farszem

Dodane przez: Joatar

Papryka faszerowana ryżem i kurczakiem curry

Pyszna pieczona papryka. Z farszem...