Omlet ze szczypiorkiem z boczkiem i serkiem topionym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Prosty i wyrazisty w smaku omlet idealny na śniadanie.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka
    1 łyżeczka masła
    garść szczypiorku
    sól i pieprz
    czosnek granulowany
    4 plastry boczku cienkiego
    pół ogórka
    serek topiony kremowy w kiełbasce
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Omlet Jajko Śniadanie

Omlet ze szczypiorkiem z boczkiem i serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski,wbijamy jajka,a następnie dodajemy do nich granulowany czosnek,sól i pieprz.Opłukany szczypiorek grubo kroimy. Na patelni rozpuszczamy masło,a następnie wylewamy na patelnię rozbełtane, doprawione jajka. Wylaną na patelnię jajeczną masę posypujemy szczypiorkiem i przykrywamy patelnię pokrywką ,zostawiamy na chwilę na do momentu, aż jajka się nie zetną, aż omlet nie będzie gotowy.
    Plastry boczku smażymy z każdej strony po 5 minut.
    Na lekko ostudzony omlet nakłady sporą ilość serka kremowego w kiełbasce, sałatę,ogórka i chrupiący boczek.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Szczypiorek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Śniadanie Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować