Naleśniki ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami

4.49 (184 ocen)

  • 30 min

naleśniki z ciasta ze szczypiorkiem, nadziane szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami. Pycha!

  • 30 min

Składniki:

  • naleśniki:
    1 jajko
    0,5 szklanki mąki
    1 szklanka mleka
    szczypta soli
    kilka pędów szczypiorku
    1 łyżeczka oleju rzepakowego

    Nadzienie:
    100g świeżego szpinaku
    4-5 suszonych pomidorów
    50g sera feta
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki oleju rzepakowego
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki naleśnikowego ciasta (oprócz szczypiorku) zmiksować, odstawić na 15 minut. Szczypiorek pokroić, dodać do ciasta. Usmażyć 4 naleśniki.
  • 2. Nadzienie: cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać, zeszklić na oleju. Szpinak dokładnie opłukać, wrzucić na patelnię, smażyć, aż zwiędnie, a płyn odparuje. Ser i pomidory pokroić w kostkę, dodać do szpinaku, wymieszać. Doprawić pieprzem.
    Na każdy naleśnik wyłożyć nadzienie, zwinąć. Przed podaniem można obsmażyć na maśle.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować