Naleśniki z warzywami na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować sos.
Wymieszać wszystkie składniki razem i doprawić do smaku.
2.Farsz:
Warzywa umyć, obrać, pokroić na kostkę lub na krążki w przypadku marchewki i pietruszki i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Boczek lub kiełbasę pokroić na kostkę i również podsmażyć.
3.Warzywa z boczkiem wymieszać razem i doprawić do smaku pieprzem ziołowym, bazylią, suszoną pietruszką i ostrą papryką.
4.Naleśniki:
Mąkę, mleko i jajka wymieszać razem mikserem.
Usmażyć typowe naleśniki.
5.Na ciepły naleśnik nasypać trochę starego żółtego sera oraz ciepły farsz.
Złożyć na pół.
Górę naleśnika posypać startym serem i polać sosem pomidorowym.
Porady
Naleśniki smażę na patelni do naleśników bez dodatku tłuszczu.
Komentarze