Nadziewane muszle makaronowe

0 (0 ocen)

pyszne danie obiadowe

Składniki:

  • 20 dużych muszli makaronowych
    2 szk sosu meksykańskiego
    1/2 szk łagodnego ketchupu
    50 g sera typu feta

    Nadzienie :
    1 pojedyncza pierś z kurczaka
    1/2 cukini
    1 garść szpinaku
    2 łyżki posiekanego koperku
    1 pomidor
    1 cebula
    5 szparagów
    4 łyżki kukurydzy z puszki
    100 g sera typu feta

    Do smaku :
    sól
    pieprz
    papryka ostra
    czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zapiekanki

Nadziewane muszle makaronowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W szerokim rondlu rozgrzać 3 łyżki oleju.
    Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, w rzucić do rondla.
    Cebulę pokroić w kostkę, dodać do piersi i smażyć aż cebula się zeszkli a mięso podsmaży.
    Pozostałe składniki oprócz sera pokroić w kostkę a szparagi na kawałeczki i dodać do podsmażonych składników razem z przyprawami.
    Chwilę smażyć i wyłączyć ogień.
    Zetrzeć na tarce ser i wymieszać nadzienie.
    Ugotować makaronowe muszle ale nie do miękkości.
    Na dno naczynia wylać sos meksykański wymieszany z ketchupem.
    Każdą muszlę nadziać farszem i układać jedna obok drugiej na sosie.
    Na koniec na muszle zetrzeć ser i delikatnie polać ketchupem.
    Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut.
    Muszle podawać na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kurczak Makaron Szparagi Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować