Nadziewane muszle makaronowe

4.49 (197 ocen)

Przekąska świetnie prezentuje się na imprezowym stole i tak samo smakuje

Składniki:

  • Składniki na 20 sztuk:

    20 dużych muszli makaronowych conchiglioni

    FARSZ:

    1 torebka ryżu (100 g)
    1 pierś z kurczaka + ulubione przyprawy do kurczaka
    1 mała puszka kukurydzy
    pół pora
    1 cebula + łyżka masła
    3-4 łyżki majonezu
    1 łyżeczka musztardy
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (197 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dania z makaronem

Nadziewane muszle makaronowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Muszle makaronowe ugotować w posolonej wodzie. Uważać, by nie rozgotować, bo będą się rozwalać podczas nadziewania.
    FARSZ:
    Ryż ugotować, odsączyć z wody, wystudzić. Pierś dowolnie przyprawić, upiec w folii. Cebulę pokroić w drobną kostkę, usmażyć na maśle.
    W misce wymieszać ze sobą ryż z kukurydzą i drobno pokrojonym porem. Dodać przestudzoną cebulę i pierś pokrojoną w drobną kostkę. Wszystko wymieszać z majonezem i musztardą, farsz doprawić solą i pieprzem.
    Muszle makaronowe nadziewać farszem. Przed podaniem można udekorować zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Kurczak Makaron Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować