Mielone z niespodzianką w środku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE :
Mięso mielone wkładamy do miski , wbijamy 2 jajka całe ostrożnie by nie dostała się skorupka. Cebulę obieramy i kroimy w dość drobną kostkę , smażymy na złoto na maśle. Dokładamy do mięsa. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę . bułkę kajzerkę namaczam w mleku do miękkości w ręce odciskam mleko i też dodaje do mięsa , dokładam przyprawy wg uznania . Dokładnie myjemy ręce i wyrabiamy masę . Ser żółty kroimy w średnią kostkę . Formujemy z mięsa kotlety i do każdego w środek wkładamy ser żółty , dobrze zlepiamy i obtaczamy każdego w bułce tartej . Smażymy kotlety na średnim ogniu na złoto z każdej strony. Podajemy do obiadu z ziemniakami . u mnie zawsze zostają i jeszcze je wykorzystuje na drugi dzień do chleba . Gotowe smacznego
Komentarze