Makaron z warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kolorowy,delikatny w smaku i zarazem lekkostrawny.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 160 gr makaronu (u mnie bavette)
    1 papryka
    1 mala cukinia
    1 marchewka
    maly kawalek pora
    oliwa z oliwek
    sol,pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa pokroic na cienkie paski,pora w krazki.Marchewke,papryke i pora wrzucamy na lekko rozgrzana oliwe i dusimy na malym ogniu ok 10'po czym dodajemy cukinie i dusimy jeszcze przez kolejne 10',doprawiamy do smaku.W miedzyczasie gotujemy makaron najlepiej al dente i odcedzony dodajemy do warzyw,mieszamy wszystko razem i jeszcze przez 5' zostawiamy na malym ogniu ciagle mieszajac.

Porady

Makaron wybieramy wedlug uznania,wedlug mnie najlepszy jest dlugi makaron.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować