Makaron z patelni

4.5 (147 ocen)

  • 30 min

Pyszne i szybkie danie dla fanów kuchni chińskiej.

  • 30 min

Składniki:

  • 25 dkg piersi z kurczaka,
    3-4 łyżki pikantnego ketchupu,
    1 opakowanie przyprawy do dań chińskich,
    1 opakowanie makaronu - spagetti lub wstążki
    1 opakowanie mieszanki mrożonych chińskich warzyw na patelnie
    3 łyżki orzeszków ziemnych,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odstawiamy go na bok.
  • 2. Pierś kurczaka kroimy w średniej grubości paseczki i podsmażamy go na oleju.Pod koniec smażenia dodajemy orzeszki ziemne oraz ketchup. Wszystki mieszamy razem i jeszcze chwilkę smażymy.
  • 3. Na patelnię wrzucamy warzywa oraz odsączony makaron. Wszystko podlewamy niewielką ilością wody. dodajemy przyprawę do dań chińskich (do smaku). Mieszamy i smażymy pod przykryciem przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować