Majonezowiec

4.5 (188 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Najpyszniejszy z keksowatych jaki jadłam.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    3 szklanki mąki,
    2szklanki cukier kryształ,
    8 jajek,
    1 szklanka mąki ziemniaczanej,
    1 słoik majonezu (mały) ja używam majonez rzymski,
    cukier wanilinowy,
    3 łyżeczki proszku do pieczenia,
    3 jabłka pokrojone w kostkę,
    bakalie, suszone śliwki, żurawina.
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery Majonez

Majonezowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Całe jajka ubić dobrze z cukrem, potem dodawać powoli kolejne składniki. Na końcu pokrojone jabłka i pokrojone owoce (bakalie, suszone śliwki,żurawina). Wszystko wymieszać drewnianą łyżką. Ciasto przełożyć do dwóch keksówek wyłożonych folią aluminiową lub wysmarowanych tłuszczem i opruszonych bułką tartą.

Porady

Jajka muszą być dobrze ubite na puszystą masę!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować