Łosoś zapiekany w folii

4.4 (204 ocen)

  • 1 min

Łosoś- moja ulubiona rybka.

  • 1 min

Składniki:

  • Filet ze świeżego łososia
    plastry cytryny
    czosnek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.4 (204 ocen)

Łosoś zapiekany w folii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Fileta z łososia kroimy wg uznania na szersze płaty
    2. Posypujemy solą, pieprzem, pokrojonym drobno czosnkiem, kropimy cytryną i układamy cytrynę na płacie
    3. Zawijamy w folię i wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok. 200 C na 20 min.

Porady

Gdy nie jesteśmy pewni czy rybka się upiekła, odkrywamy folię i sprawdzamy kolor i miękkość.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Łosoś

Notka redakcyjna

Zobacz też: łosoś w galarecie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować