Kwaśnica na żeberkach

5 (177 ocen)

  • 2 godz.

Kuchnia polska cudowna i bardzo smaczna jest.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg żeberek
    400 g kiszonej kapusty
    3 suszone kapelusze grzybów
    400 g ziemniaków
    1 cebula
    1 łyżka masła
    2 ząbki czosnku
    ziele angielskie
    liść laurowy
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kwaśnica na żeberkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kwaśnica na żeberkach 1. Ziemniaki pokroiłem w grubą kostkę, ugotowałem, odcedziłem, odstawiłem.

    Mięso ugotowałem w 2 litrach wody, odcedziłem, ostudziłem.


    Kapustę odcisnąłem z kwasu, pokroiłem, dodałem do wywaru, dodałem przesmażoną na maśle cebulę, pokrojony czosnek, kilka ziaren ziela angielskiego, liść laurowy. Wlałem kwas z kapusty. Gotowałem do miękkości.


    W osobnym garnku ugotowałem namoczone wcześniej grzyby. Pokroiłem je i dodałem wraz z wywarem, w którym się gotowały.

    Dodałem mięso i ziemniaki. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować