Krokiety ze szpinakiem serem goronzola - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wlewamy mleko,olej,wbijamy jajko,wsypujemy mąkę,dodajemy sól,mieszamy energicznie trzepaczką na gładkie ciasto.Smażymy naleśniki,odstawiamy.W garnku rozgrzewamy masło wrzucamy mrożony szpinak pozostawiamy na małym ogniu aż się rozmrozi,mieszamy od czasu do czasu.Do szpinaku dodajemy ser,czosnek,pomidory suszone pokrojone w drobną kosteczkę,drobniutko utrzaskane orzechy,wlewamy śmietanę.Doprawiamy do smaku.Gotujemy na małym ogniu aż szpinak zgęstnieje.Studzimy.Farsz nakładamy na naleśniki,zwijamy,panierujemy w mące,jajku,bułce tartej.Krokiety smażymy na głębokim rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.SMACZNEGO.
...
Krokiety są świetnym dodatkiem do zup np.barszczyku,lub kremów.
Komentarze