Kremowy ryż z musem jabłkowym

4.46 (201 ocen)

  • 30 min

Kremowy i pyszny! Uwielbiają go nie tylko dzieci, ale także dorośli. Idealny na słodki obiad lub deser.

  • 30 min

Składniki:

  • - 100 g ryżu,
    - 3/4 szklanki wody,
    - szklanka mleka,
    - łyżka masła,
    - opakowanie cukru waniliowego,
    - łyżeczka cukru,
    - 2 jabłka,
    - sok z cytryny,
    - cynamon.
Wystaw ocenę:

4.46 (201 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kremowy ryż z musem jabłkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż zalej wodą, dodaj łyżeczkę cukru i gotuj aż wchłonie całą wodę. Dodaj mleko, masło i cukier waniliowy. Gotuj, aż ryż będzie miękki, gęsty i kremowy.
  • 2. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i wymieszaj ze świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny.
    Na dno każdego talerza nałóż trochę musu z jabłek, na niego po porcji ryżu i znów 2-3 łyżki musu. Posyp cynamonem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować