Kotlety mielone z nadzieniem z cykorii i mozzarelli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Por i cykorię (głąb wycinamy) siekamy ,podsmażamy na oliwie. Przekładamy do miseczki.
Ser kroimy w kostkę i razem z warzywami mieszamy i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy odrobinę bułki tartej ,mieszamy do smaku doprawiamy solą ziołową.
Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem ,mlekiem ,ziołami ,sparzonym (obranym ze skórki) i pokrojonym w kostkę pomidorem ,bułką tartą (masa ma być plastyczna ,nie lejąca) ,do smaku doprawiamy maggi i pieprzem.
Z masy serowej lepimy 6 kulek.
Wyrobione mięso dzielimy na 6 porcji.
Każdą przedzielamy na pół ,na środek z każdej połówki (rozwałkowujemy mięso) dajemy farsz serowy ,przykrywamy drugą połówką i formujemy kotlety. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rumiano z każdej strony.
Komentarze