Kotlety mielone z nadzieniem z cykorii i mozzarelli

0 (0 ocen)

  • 60 min

Mielone w nowym wydaniu smakują rewelacyjnie. Polecamy.

  • 60 min

Składniki:

  • Farsz:
    por (biała część)
    cykoria (duża)
    łyżeczka oliwy z oliwek
    duża kulka mozzarelli
    1/2 łyżki bułki tartej
    sól ziołowa

    Kotlety:
    300 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej
    jajko
    50 ml mleka
    bułka tarta
    pomidor
    łyżka ziół prowansalskich
    maggi
    pieprz

    Dodatkowo:
    bułka tarta do obtoczenia kotletów
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone z nadzieniem z cykorii i mozzarelli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety mielone z nadzieniem z cykorii i mozzarelli 1.
    Por i cykorię (głąb wycinamy) siekamy ,podsmażamy na oliwie. Przekładamy do miseczki.
    Ser kroimy w kostkę i razem z warzywami mieszamy i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy odrobinę bułki tartej ,mieszamy do smaku doprawiamy solą ziołową.
    Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem ,mlekiem ,ziołami ,sparzonym (obranym ze skórki) i pokrojonym w kostkę pomidorem ,bułką tartą (masa ma być plastyczna ,nie lejąca) ,do smaku doprawiamy maggi i pieprzem.
    Z masy serowej lepimy 6 kulek.
    Wyrobione mięso dzielimy na 6 porcji.
    Każdą przedzielamy na pół ,na środek z każdej połówki (rozwałkowujemy mięso) dajemy farsz serowy ,przykrywamy drugą połówką i formujemy kotlety. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rumiano z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować