Mielone kotlety z nadzieniem serowo pieczarkowym

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Tradycyjne kotlety mielone z nadzieniem serowo pieczarkowym.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • mięso wieprzowe z łopatki mielone 1,1 kg
    cebula 2 szt.
    czosnek 2 ząbki
    pieczarki 80 dag
    żółty ser starty 4-5 łyżek
    jajka 2 szt.
    pół szklanki bułki tartej
    sól do smaku
    pieprz czarny do smaku
    pieprz ziołowy do smaku
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Kotlety mielone Przekąski

Mielone kotlety z nadzieniem serowo pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mielone kotlety z nadzieniem serowo pieczarkowym. 1. Farsz:

    Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i smażymy na gorącym tłuszczu do miękkości. Podczas smażenia doprawiamy pieprzami i solą do smaku. Usmażone pieczarki z cebulą studzimy. Do ostudzonych dodajemy starty żółty ser, wszystkie składniki mieszamy.
  • Mielone kotlety z nadzieniem serowo pieczarkowym. 2. Faszerowane mielone kotlety:

    Wymyte i osuszone mięso mielimy wraz z cebulą i czosnkiem, zmielone doprawiamy solą i pieprzami do smaku. Z tak przygotowanego mięsa formujemy w miarę równe kotlety rozkładając mięso na dłoni, rozpłaszczamy je, nakładamy farsz i zlepiamy obtaczając w dłoniach. Uformowane kotlety smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. Kotlety możemy podawać na gorąco z ziemniakami i surówką, ale można je także spożywać z chlebem, jak kto lubi.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować