Kotlet schabowy a’ la Sapieha

4.5 (171 ocen)

  • Łatwy

. Oryginalnie kotlet z czosnkiem przygotowany był na dworze księcia Sapiehy w Dereczynie z młodych sztuk dzika. Ogólnie na stołach królowała dziczyzna i dzikie ptactwa.

  • Łatwy

Składniki:

  • - filet ze schabu: 18 dekagramów
    - bekon,boczek: 2 plastry
    - czosnek: 2 ząbki
    - sól,pieprz,mąka: 1 sztuka
    - olej do smażenia,masło: 50 mililitrów
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlet schabowy a’ la sapieha - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet ze schabu rozklepać, naciąć w 4 miejscach, przeciągnąć bekon. Natrzeć rozgniecionym czosnkiem. Oprószyć solą , pieprzem i obtoczyć w mące. Nadmiar mąki delikatnie strzepać. Smażyć na oleju z dodatkiem masła. Uważać żeby nie przypalić, ponieważ przypalony kotlet będzie gorzki ze względu na dodany czosnek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować